Sloop en bouw jeugdcentrum Balen in handen van BCS Swinnen

We zijn verheugd met de gunning die BCS Swinnen ontving voor de afbraak van het oude jeugdcentrum in Balen én de bouw van een nieuw centrum. Een project dat ons nauw aan het hart ligt. We starten de afbraakwerken op 13 november en konden onmiddellijk op heel wat aandacht rekenen van regionale pers en omwonenden.

Van afbraak tot airconditioning

Jeugdcentrum Biesakker stamt uit 1969 en is toe aan vernieuwing. Via een openbare aanbesteding kreeg BCS Swinnen de gunning voor het volledige project: afbraak, grond- & rioleringswerken, opbouw (bouwkundig), elektriciteit en HVAC. Het elektrische gedeelte besteden wij uit aan Elektriciteitswerken Nuyts uit Balen; HVAC en sanitair aan de firma Camps uit Ham. De afbraak doen we volledig zelf. De laatste jaren hebben we flink geïnvesteerd in machines en uitrusting. Dankzij onze nieuwe rupsenkraan, Hyundai X235 met toebehoren, crusher en sorteerklem verlopen de werken heel vlot. 

Aandacht van regionale pers

Het jeugdhuis in Balen heeft bijna 50 jaar lang verschillende jeugdverenigingen gehuisvest en bood vertier aan meerdere generaties jongeren. De afbraak van Biesakker brengt dan ook heel wat mooie herinneringen naar boven bij de Balenaren. Dat merkten we al bij aanvang van de afbraakwerken, die op heel wat aandacht kon rekenen van omwonenden én van de pers. Zo brachten de regionale tv-zenders RTV en BalenTV verslag uit van de werken. Het resultaat kunt u respectievelijk bekijken op de RTV-website en op het videokanaal van de gemeente Balen.

Op naar een nieuw jeugdnest

Als Balens bouwbedrijf zijn we uiteraard heel trots dat we dit project mogen uitvoeren. De oplevering van het nieuwe jeugdhuis is voorzien in oktober 2018. Hieronder vindt u foto’s van het toekomstige ontwerp, waarover we heel enthousiast zijn. Onze droom? Dat in de nieuwe Biesakker weer meerdere generaties jongeren op een veilige  en comfortabele manier plezier kunnen maken! 

  • Achtergevel Biesakker
  • Voorgevel Biesakker
  • Afbraakwerken
  • Afbraakwerken
  • Afbraakwerken
  • Afbraakwerken