Beton- en constructiewerken voor chemiereus

Een internationaal chemieconcern dat actief is in voeding, landbouw, waterbeheer en (her)gebruik van natuurlijke grondstoffen, schakelde BCS Swinnen in voor de realisatie van een veelomvattend bouwproject. Als VCA-gecertificeerd bedrijf kunnen wij een gevarieerd aanbod aan werken in de petrochemie correct en veilig uitvoeren. Voor dit specifieke project namen wij de volgende taken op ons:

Plaatsen van HDPE-leidingen en -putten

Voor de afvoer van productiewater & regenwater en de toevoer van drinkwater installeerden we HDPE-putten en -drukleidingen volgens de vereisten van de voedingssector.

Leveren, plaatsen en nivelleren van een onderfundering

met diverse plaatproeven, in overeenstemming met de vereisten van het studiebureau.

Plaatsen van betonnen funderingen voor opslagtanks en vloerplaten

Om het eindproduct vloeistofdicht te bewaren, realiseerden we een betonfundering voor de opslagtank, die we rondom afwerkten met een betonnen productievloer en bijhorende afvoergoten, watergreppels, putten, riolering, palen en paalkoppen in het kader van een piperack (tussen productie, opslag -en verladingszone) met bijhorende vloeistofdichte dilatatievoegen tussen fundatie op palen. 

Leggen van een betonnen weg voor vrachtwagens en heftrucks tussen inkuipingen opslagtanks 

Daarnaast gaf het studiebureau van de klant ons de opdracht om een betonnen weg te voorzien voor de toegang en verlading van vrachtwagens en heftrucks. We maakten bovendien bijhorende afvoergoten, watergreppels, putten, riolering en dilatatie- en krimpvoegen, en vulden de staalstructuur, pompen, supports, trappen en bordessen met krimparm gietbeton van BASF Masterbuilders.

Uitvoeren van omgevingswerken

Ten slotte legden we ook drainage aan rond 2 opslagbekken en werkten we de productie-, opslag -en verladingszone af met een steenslagfundering en kalksteenslag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze werken of wilt u een offerte aanvragen voor uw eigen bouwproject? Aarzel dan niet om contact op te nemen met BCS Swinnen. Onze experts komen graag bij u langs.
 

Gekoppelde sectoren

Beton & Constructie

Petrochemie

2016