Turnaround van de Zinkhallen bij Nyrstar Balen

De afdeling Zinkhallen van Nyrstar in Balen werd gedurende de maand mei volledig uit bedrijf genomen voor onderhoud aan de zinkelektrolyse. BCS Swinnen kreeg de opdracht om in totaal 104 cellen volledig te herstellen. De werken omvatten het afpikeren van de slechte beton, het zandstralen van de betonstructuur, het herstellen van de betonstructuur inclusief de wapening én het aanbrengen van een primer en coating op het herstelde beton. Het volledige project werd uitgevoerd in 2 achtereenvolgende fases, in de periode van 5 t.e.m. 19 mei. We zetten zo'n 80 personen aan het werk om het project binnen het aangegeven tijdsframe af te ronden.

Voor deze onderhoudsstop sloten we een samenwerking af met de firma’s REKO en Hens, die ons hielpen om het volledige project tijdig klaar te krijgen. De opstart van de Zinkhallen mocht immers niet in het gedrang komen.

Tijdens de opdracht werd er grote aandacht besteed aan de kwaliteit van de werken, alsook aan de veiligheid van onze werknemers en onderaannemers. We zijn dan ook met recht trots dat er tijdens deze werken geen persoonlijke incidenten gebeurden. Onze mensen droegen speciale beschermingsmiddelen en we organiseerden dagelijks veiligheidsmeetings om alles nauwkeurig op te volgen. 

Dankzij de goede voorbereiding, planning, flexibiliteit en samenwerking tussen Nyrstar, BCS Swinnen, REKO en Hens, werden alle werken tijdig opgeleverd. Tijdens de onderhoudsstop hadden we steeds 1 gezamenlijk doel: een veilige onderhoudsstop met kwalitatieve afwerking van de cellen. Een goede samenwerking en overleg zijn de sleutel tot succes van dergelijke projecten. We zijn als firma dan ook zeer trots dat we hieraan hebben mogen meewerken en willen onze werknemers, partners, leveranciers en Nyrstar graag bedanken voor de goede samenwerking. 

Gekoppelde sectoren

Shutdowns

Industrie & KMO

Tijdens de onderhoudsstop hadden we steeds 1 gezamenlijk doel: een veilige onderhoudsstop met kwalitatieve afwerking van de cellen.

2017