VCA certificaat voor de petrochemie

Gecertificeerde aannemer

VCA staat voor “Veiligheids-, Gezondheids- en milieuchecklist Aannemers”. Het certificaat is bedoeld voor bedrijven en aannemers die activiteiten uitvoeren in risicovolle sectoren of omgevingen (bijvoorbeeld fabrieken, chemische industrie, petrochemische bedrijven, …). Bedrijven die een VCA certificaat willen aanvragen moeten eerst een uitgebreide checklist invullen waarmee wordt nagegaan of het bedrijf de noodzakelijke preventiemaatregelen in acht neemt met betrekking tot preventie, veiligheid en gezondheid. Als het bedrijf een voldoende hoge score behaalt dan krijgen ze een VCA petrochemie bedrijfscertificaat. Dit toont aan dat ze alle essentiële voorzorgen nemen om de risico’s voor alle werknemers, uitzendkrachten en externen bij opdrachten met derden te voorkomen.

Reken op de experten

Aangezien wij beschikken over een VCA certificaat in de petrochemie mogen wij allerhande werken uitvoeren in de petrochemische sector. U kan een beroep doen op ons voor:

  • Beton- en bekistingswerken
  • Graaf- en afbraakwerken
  • Laswerken (ter plaatse op de werf en ook in ons atelier)
  • Veiligheidswerken
  • Ondersteuning bij shutdowns (stilstand van de productie-installatie)

Professionele opvolging

Om uw project in goede banen te leiden stellen wij telkens één projectleider aan waarbij u terecht kan met al uw vragen over uw bouwwerken. Zo zijn we snel op de hoogte van veranderingen en probleemsituaties, waardoor we zo spoedig mogelijk kunnen bijsturen en u een gepaste oplossing kunnen bieden.

Contacteer een specialist

Werkt u in de petrochemische sector en moet u bouwwerken laten uitvoeren? Dan is specialist BCS Swinnen uw ideale partner. Ons VCA certificaat petrochemie is daar hét bewijs van. Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts bekijken samen met u de mogelijkheden en bezorgen u een oplossing op maat van uw behoeften.