Onze diensten

Beton- of bekistingswerken, graaf- en afbraakwerken of veiligheidswerken. Het uitvoeren van las-, staal- en houtconstructies op de werf of in onze ateliers. U kan erop vertrouwen dat we elke opdracht met de grootste zorg aanpakken. Een overzicht van onze diensten.

Beton & Civiele werken

Voor het uitvoeren van beton- en bekistingswerken maken wij gebruik van BENOR-gekeurd beton. U hebt de keuze uit verschillende betonsamenstellingen naargelang de toepassing en de omgeving.

In het kader van civiele bouwwerken kan u bij ons terecht voor betonnen inkuipingen, sokkels en vloerplaten. Ook betonreparaties en het herstellen van vloerplaten nemen we voor onze rekening, naast de aanleg van terreinen in betonverharding en de bouw van kelders. De laatste jaren zijn we bovendien sterk gegroeid in Design & Build projecten. Daarbij verzorgen we het volledige bouwtraject, van ontwerp tot uitvoering, in nauwe samenwerking met het hele bouwteam.

Alle werkzaamheden worden nauwgezet opgevolgd door een van onze projectleiders, uw persoonlijk aanspreekpunt tijdens de werken.

Metaal- & Constructiewerken

Voor specifieke metaal- en montagewerken in de petrochemische, industriële en nucleaire sector zoals de bouw van productiehallen, het lassen van trappentorens en bordessen, het plaatsen van leuningen en pipework in inox en het vervangen van nieuwe en vernieuwde looproosters bent u bij ons aan het juiste adres.

We beschikken over een eigen las- en staalatelier bij onze dochteronderneming Swinnen Industrie Service en kunnen hierdoor altijd snel schakelen bij het uitvoeren van uw metaalwerken volgens de EN 1090-norm.

Om een kwalitatieve uitvoering te verzekeren, ontwerpen we alle constructies in 3D. Op basis van een driedimensionale scan van de omgeving waarin de metaalstructuur zal komen, maken we een detailtekening in Tekla. Daarop kunnen we nog vóór de plaatsing alle nodige aanpassingen doen en is een vlotte plaatsing gegarandeerd.

Infrastructuur

Een expert in graaf- en afbraakwerken nodig? Bij ons kan u terecht voor graafwerken voor het plaatsen van riolering en andere leidingen, voorbereidende graafwerken voor nieuwe industriële projecten, het graven van leidingen voor industriële toepassingen, het opbreken van infrastructuur/wegenis, het slopen van gebouwen of installaties, bodemsanering en landschapsgraafwerken.

Daarnaast staan we in voor het aanleggen, renoveren en onderhouden van allerlei soorten verhardingen, mooi ingepast in de omgeving en met oog voor de gebruiksintensiteit en een optimale afwatering.

Uw project wordt van begin tot eind opgevolgd door een projectleider die u persoonlijk op de hoogte houdt van de vordering van de werken.

Shutdowns & Turnarounds

Een industrieel onderhoud uitvoeren? Onze teams zorgen dat de stilstand van uw installaties en productieproces tot het minimum beperkt blijft! Betonherstellingen, herstellingen van metaalconstructies, het leegmaken van kuipen in productie of het vervangen van draagstructuren en roosters. We doen het snel en efficiënt.

Hoe uniek uw situatie ook is, onze specialisten vinden altijd een oplossing. Zelfs de machines die we gebruiken passen we aan uw behoeftes en omgeving aan.

Heeft uw productieruimte of -installatie nood aan een grondig industrieel onderhoud? Contacteer ons voor een afspraak.

Buitenschrijnwerk

Voor een optimale afstemming tussen onze betonnen, stalen en houten constructies beschikken we niet enkel over een intern las- en staalatelier, maar ook over een eigen schrijnwerkerij. Hier maken we houten trappen (voor bv. werken aan hoogspanningscabines) en tijdelijke houten wanden, houten afwerkingen van gebouwen en houten deuren.

Onze schrijnwerkers beschikken over de kennis, de ervaring én een volledig uitgerust machinepark om elke constructie correct uit te voeren. Buitenschrijnwerk van de bovenste plank!

Swinton

Een specifieke prefab betonoplossing nodig? Onze zusteronderneming Swinton heeft op korte tijd naam gemaakt in prefab en bedient u op uw wenken. Als specialist in de productie van prefabbeton en wapening voor industriële en openbare bouwwerken vindt u bij Swinton geen standaard producten, maar maatwerk.

Het ervaren bouwteam gaat daarbij élke uitdaging aan, ongeacht de complexiteit van de opdracht. De experts luisteren naar uw wensen, denken mee met u na en begeleiden u persoonlijk door het hele prefabtraject. Tot de montage op de werf toe.

Meer over Swinton

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Contacteer ons

Word jij onze
nieuwe collega ?

Bekijk onze vacatures