Er zit een dry slope in de pipeline

Oefenschans voor snowboarders

Wie Seppe Smits, Loranne Smans of Sebbe De Buck aan het werk wil zien, kan dat straks op de voormalige skipiste in domein Kattevennen in Genk. Hierop komt een volledig nieuwe oefenschans voor topsporters en aanstormend snowboardtalent. Het is de enige professionele piste in België. Wereldwijd zijn er zelfs nog maar 4 soortgelijke dry slopes gebouwd. Deze piste kan dan ook ingezet worden voor wereldbekerwedstrijden op internationaal niveau.

Ingenieus ontwerp

Voor het ontwerp ging Sport Vlaanderen een samenwerking aan met Mapix. Deze 3D-specialist heeft een grote ervaring in het uittekenen van sneeuwparken. Het ontwerp van de dry slope in Genk is daarbij geïnspireerd op de olympische set-up en belooft een ingenieus staaltje van topsportvoorziening te worden: 30 meter hoog en 7 meter breed, met een helling van 30 graden. De kicker onderaan is verstelbaar in hoogte. De snowboarders komen neer op een groot landingskussen, afkomstig uit Canada. Bovenaan de dry slope is een overdekte starterszone voor de sporters. De piste zelf wordt uitgerust met camera’s zodat de atleten hun sprongen kunnen analyseren en verbeteren. Hiervoor zal er een samenwerking worden aangegaan met enkele hogescholen en universiteiten.

Bezoekers welkom

De dry slope zal voorlopig alleen toegankelijk zijn voor professionele snowboarders en skiërs. Er wordt wel een uitkijkplatform gebouwd waar bezoekers een mooi uitzicht hebben over het nationaal park Hoge Kempen. De dry slope zal trouwens afgewerkt worden met reflecterende buitenafwerking zodat de constructie naadloos opgaat in de omgeving.

BCS Swinnen is zeer trots dat dit project aan ons is toegewezen. We gaan samen met enkele van onze vaste onderaannemers voor een topprestatie en zijn ervan overtuigd dat we België hiermee op de kaart zullen zetten in de snowboardwereld!